Påskkärringar

Har gjort ett mönster med två kärringar. Den ena som en vanlig docka med alla armar och ben. Den andra med bara överkroppen som jag har fäst på en burk och kjolen som gömmer innehållet. Du kan ha påskgodis eller som på bilden knappar, sybehör, virknålar, ja du väljer. Anpassa burken efter vad du vill ha i.
Kärringarna jag stickat har jag använt ett egen spunnet garn (250m/100 gram) men kläderna ett tunnare garn 350-400 m /100 gram. Det är lätt att korrigera om inte passformen blir exakt. Enkla klädmönster. Tröjorna är stickade på rundsticka med fram bakstycket i hop som sen fortsätter med ärmarna som stickas för sig . Kjolen kan du välja om du vill sticka runt eller ha knäppning på. Ska du hänga upp din kärring är det praktiskt med knäppkant för kvasten. Sjalen och förklädet är stickade fram o tillbaka på strumpstickor och hattarna stickar du runt på strumpstickor.
Du behöver strumpstickor och rundsticka i storlek 2,5.eventuellt nummer 3 till kläderna ifall du vill sticka dom lösare.
Restgarner passar jättebra till kläderna.har stoppat med ull men vadd går också bra. Kvasten gjorde jag av en pinne , lite kvistar och ett jutesnöre.
Den hela dockan är ca 34 cm hög men den som man fäster i en burk blir ju beroende på burken, min blev ca 36 cm. Tänk bara på att kjolen räcker till att dölja burken.

45,00 kr
priset inkl. moms exklusive fraktkostnad